Spede-Idea Oy toiminta on tuotekehitystä. Tuumasta toimeen eli Ideasta tuoteeksi.

 

kaverukset

Spede-Idea OY
Pertti Spede Pasanen ja Raimo Kaukinen, perustivat Spede-Idea Oy:n vuonna 2000.
Miehillä oli takanaan pitkäaikainen yhteistyö
Spede-Tuotanto Oy:ssä. Pasanen oli monien muiden taitojensa ohella keksijä.. Hän oli kiinnostunut tekniikasta ja ideoi jatkuvasti uusia laitteita.Raimo Kaukisella oli tarvittava ammattitaito. Hän toteutti Pasasen ideat.

Sekä Pertti, Spede, Pasasella että Raimo Kaukisella on useita patentoituja keksintöjä. Tunnetuimmat Pasasen keksinnöistä lienevät Spede-linko ja venesuksi. Spede-linko on erityisesti lumilautailijoiden suosiossa. Venesuksi, joka on tarkoitettu tasaamaan veneiden kulkua ja vähentämään roiskeita on veneilijöiden suosiossa.

Raimo Kaukisen keksinnöistä menestynein on Raimon venttiili. Se soveltuu maataloudessa käytettyjen suursäkkien tyhjennykseen.

Spede-Idea Oy:n uusimmat tuotteet ovat baareille ja ravintoloille tarkoitettu hyllyvalosarja ja valaistu tarjotin. Näitä uutuustuotteita voi nähdä johtavissa suomalaisissa huvittelukeskuksissa.

Spede-Idea Oy jatkaa Pertti, Spede, Pasasen aloittamaa tuotekehitystyötä. Uusia tuotehankkeita on vireillä. Tuotekehityksestä ja tuotannosta vastaa yhtiön toimitusjohtaja Raimo Kaukinen.

Hän omistaa nykyisin enemmistön Spede-Idea Oy:n osakkeista. Osakkaat ovat Annika Vikström ja Raimo Vikström.